با ما تماس بگیرید: 03136670004

تنظیم خودکار سافت فون گرند استریم ویو از طریق کد QR

یکی از مزیت های مراکز تلفن گرند استریم داشتن قابلیت تولید کد QR به ازاء هر شماره داخلی است. این ویژگی تنظیم و پیکربندی خودکار سافت فون ها و یا گوشی های رومیزی دارای سیستم عامل اندروید را امکان پذیر می کند. این بدان معناست که با استفاده از این روش نیازی به درگیر کردن کاربران سیستم تلفنی مجموعه با گزینه های پیکربندی گوشی تلفن نیست و آنها تنها با اسکن کردن کد تصویری QR که در اختیارشان قرار می دهید در سیستم رجیستر شده و می توانند از امکانات تلفنی استفاده کنند. کشف و پیکربندی خودکار گوشی های IP که د
تنظیم خودکار سافت فون گرند استریم ویو از طریق کد QR

 

 

هنوز معادل فارسی مناسبی برای اصطلاح  Auto Provisioning  در حوزه ویپ ابداع نشده است اما شاید بتوان از لحاظ  کاربردی آن را به "کشف و پیکربندی خودکار تجهیزات" تعبیر کرد که در واقع روش یا ساز و کاری برای تشخیص و همچنین اعمال تنظیمات تجهیزاتی مانند گوشی های تلفن تحت شبکه، گیتوی های ویپ و یا دوربین های SIP Support  است. تا کنون این سازوکار با روش ها و پروتوکل های  مبتکرانه و متنوعی پیاده سازی شده است. به عنوان مثال گرند استریم در محصولات خود  از سه روش این سازوکار را پشتیبانی می کند  که عبارتند از:

  • استفاده از فایل های باینری تنظیمات
  • استفاده از فایل های تنظیمات مبتنی بر XML
  • پشتیبانی از پروتوکل TR-069

آنچه ذکر شد در رابطه با کلیت بحث اعمال تنطیمات خودکار، از راه دور و غیر دستی است. به عنوان نمونه می توان به نحوه پیکربندی گوشی های تلفن آی پی اشاره کرد. یکی از روش های پیشنهادی گرنداستریم در این خصوص، ایجاد یک فایل باینری به ازاء هر تجهیز و انتقال آن به دستگاه  مورد نطر و در نهایت ری استارت کردن آن دستگاه است. برای ایجاد این نوع فایل تنظیمات گرنداستریم نرم افزار خاص خود را دارد که در بخش پشتبانی این سایت هم نسخه ای از آن قرار داده شده است. انتقال فایل ایجاد شده به تجهیزات هم با استفاده از روش هایی نظیر FTP و یا TFTP امکان پذیر است.

روش های دیگر کمی پیچیده تر بوده و نیاز به کمی دانش و دید برنامه نویسی دارند. با این حال در اینجا کافی است اشاره کنیم که در روش دم به جای فایل باینری، لازم است فایلی با فورمت XML توسط مدیر سیستم ایجاد و به تجهیزات انتقال یابد. تدوین این فایل بر اساس دستورات نحوی یا Syntax های خاصی است که می توان آنها را از مستندات فنی استخراج کرد. لازم است بدانید در این روش علاوه بر تنظیمات دسترسی به سیستم تماس، می توان ظاهر یا تِم ویژه ای برای نمایشگر هر گوشی تلفن تعریف کرد و علاوه بر آن دست شما برای اعمال پارامترهای پیکربندی خاص هر کاربر بسیار باز خواهد بود.

برای آشنایی بیشتر با این مبحث و جزئیات فنی آن در مقالات آینده مفصلا به این موضوع خواهیم پرداخت. اما آنچه قصد داریم در این مقاله به شما ارائه کنیم  معرفی و آموزش روش چهارمی است که بسیار آسان بوده و تنها در تجهیزات ویپ دارای سیستم عامل و دوربین قابل استفاده است. یک تجهیز دارای سیستم عامل و مجهز به دوربین می تواند یک گوشی موبایل، یک تبلت یا هر نوع گجت دیگر و یا حتی یک کامپیوتر رومیزی باشد.

ایده این روش بسیار ساده است. تولید کد QR حاوی تنظیمات هر کاربر و ارسال این کد تصویری برای کاربر مورد نظر.

                 اگر با کدهای QR (یا رَپس) آشنایی ندارید می توانید مقاله " کد QR فونت جدیدی برای نمایش اطلاعات" را مطالعه کنید.

در اینجا کافی است بدانید که یک کد QR کدی تصویری و دو بعدی است که می توان هر نوع اطلاعاتی را در آن گنجاند و برای خواندن این اطلاعات نیاز به ابزار اسکنر خاصی است که امروزه نرم افزار اسکنر آن بر روی همه گوشی های هوشمند اندرویدی یا iOS وجود داشته و یا قابل نصب است.

 

ایجاد کد تصویری تنظیمات

گرند استریم در پیاده سازی این روش که به تازگی در حال فراگیر شدن است، پیشرو است. این شرکت با گنجاندن ابزار تولید این نوع کد در مراکز تلفن تولیدی خود و همچنین ایجاد امکان اسکن در سافت فون گرنداستریم ویو (Grandstream Wave) کار را بسیار ساده کرده است.در این روش برای یک مدیر سیستم تلفن این امکان وجود دارد که به ازای هر شماره داخلی یا اکانت ویپی که در سیستم تعریف می کنید، یک کد QR نیز تولید و برای کاربر صاحب آن اکانت ایمیل کنید.

برای این کار کافی است در قسمت PBX، زیرشاخه Extensions تیک کنار شماره داخلی یا داخلی های مورد نظر خود را زده و سپس بر روی دکمه Email To User کلیک کنید:

 

پس از این کار در صورتی که در تنظیمات داخلی مورد نظر آدرس ایمیلی تنظیم کرده باشید کد QR تولید شده به آن ایمیل ارسال خواهد شد:

 

 

همچنین در صورتی که امکان استفاده از دفترچه تلفن سیستم برای داخلی مورد نظر تعریف شده باشد، تنظیمان مربوط به آن (LDAP Server) نیز در قالب کد QR جداگانه ای به ایمیل مربوطه ارسال خواهد شد:

 

 

در مرحله پایانی سیستم یک درخواست تائیدیه از شما خواهد خواست که با زدن گزینه yes می توانید آن را تائید کنید تا کد QR ارسال شود:

 

 

شیوه استفاده از کد QR

اگر کاربر شما دارای یک آی پی فون رومیزی مجهز به سیستم عامل است و یا قصد دارد از گوشی موبایل خود و نرم افزار گرند استریم ویو استفاده کند، کافی است وارد ایمیل خود شده و کد دریافتی را اسکن کند. با این کار اکانت مربوطه با همه تنظیماتش بلافاصله و بدون معطلی در نرم افزار گرنداستریم ویو یا گوشی رومیزی ایجاد خواهد شد.

 

همانطور که اشاره شد در این روش کاربران سیستم در گیر پیچیدگی های تنظیمات دستی تجهیزات نخواهند شد و از لحاظ امنیتی نیز خیال شما آسوده تر خواهد بود.

      برای آشنایی بیشتر و شیوه پیاده سازی این روش مقاله " آموزش تصویری استفاده از کدهای QR در نرم افزار گرند استریم ویو" را مطالعه کنید. 

 

 

کاربرگرامی لطفا از طریق فرم نظر سنجی ذیل همین صفحه ما را از نظرات خود مطلع فرمائید. اطلاع از بازخورد مطالب ما را در جهت بهبود و تداوم اطلاع رسانی به شما عزیزان یاری خواهد کرد.                                                                                                                                                                                                

 

 


نظرات کاربران
  • تشکر
    یک خواننده9/8/2016 12:00:00 AM
    عالی بود. این قابلیت کار منو خیلی جلو انداخت
ارسال نظر
سایر مقالات
تفاوت های Voip و سیستم تلفنی آنالوگ

تفاوت های Voip و سیستم تلفنی آنالوگ

سانترال یک دستگاه فیزیکی مرکزی است که از آن جهت مدیریت تماس های سازمان استفاده می شود، زیر ساخت مورد استفاده در سانترال ها کابل مسی می باشد و برای توسعه نیاز است که برای هر مورد جدید کابل کشی انجام شود.
ویدئوکنفرانس SX20 Cisco و مزایای آن

ویدئوکنفرانس SX20 Cisco و مزایای آن

Cisco TelePresence SX20 Quick Set (SX20 Quick Set) (ویدئوکنفرانس SX20 Cisco) می‌تواند هر صفحه‌ نمایش تخت را به یک سیستم ویدئو کنفرانس ظریف و قدرتمند تبدیل کند. SX20 Quick Set برای ارائه ویدئو با وضوح بالا و کنفرانس چند شاخه‌ای با انعطاف‌پذیری مناسب برای اندازه و تنظیمات مختلف اتاق طراحی شده است و قیمت مناسب دارد. SX20 Quick Set از قابلیت تعبیه شده برای پشتیبانی چند نقطه‌ای با فناوری Cisco TelePresence MultiSite پشتیبانی می‌کند.
ویدئوکنفرانس آوایا CU360

ویدئوکنفرانس آوایا CU360

استفاده از ویدئوکنفرانس در برگزاری جلسات کاری و آموزش از راه دور یکی از تکنولوژی‌های بسیار کاربردی است. این سیستم با ایجاد یک ارتباط صوتی - تصویری بین چند مکان مجزا و دور از هم به ما امکان برقراری ارتباط با افراد مختلف در مکان‌های مختلف را به طور هم‌زمان می‌دهد. یکی از محصولات پیشرو در این عرضه ویدئوکنفرانس آوایا CU360 است.