با ما تماس بگیرید: 82801160-021

معرفی و مقایسه انواع روتر

در این مقاله به معرفی و مقایسه انواع روتر و کاربردهایی که این محصول پرکاربرد در سازمان های مختلف دارد، خواهیم پرداخت.
معرفی و مقایسه انواع روتر

دنیای شبکه، دنیای پر پیچ و خم و بسیار گسترده‌ای است که روز به روز با توجه به تغییر سبک زندگی بر اهمیت آن افزوده می‌شود. اجزا و تجهیزات مختلفی باعث به وجود آمدن دنیای شبکه شده‌اند که وجود هریک از آن‌ها برای ادامه این دنیا ضروری است. یکی از این اجزا روتر است که با توجه به اهمیتی که در شبکه دارد، در انواع مدل‌ها تهیه شده تا تمامی کاربران بتوانند با توجه به نیاز و نوع کاربری خود از آن استفاده کنند. در ادامه به بررسی انواع روتر و فواید استفاده از روتر خواهیم پرداخت.

روتر چیست؟ 

روتر از تجهیزات شبکه است که برای انتقال بسته های داده بین شبکه ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. داده هایی که از طریق اینترنت ارسال می‌شوند به صورت بسته هستند و روترها عملکرد هدایت ترافیک این داده‌ها را به شبکه‌های مختلف رایانه برعهده دارد. زمانی از روتر استفاده می‌شود که حداقل دو شبکه وجود داشته باشد.  روترها در دروازه‌هایی که شبکه‌ها به هم متصل می‌شوند، قرار می‌گیرند. به طور کلی روترها در مدل‌های سیمی، بی‌سیم، مسیریاب اصلی، غیرمتمرکز و مجازی در دسترس است.

انواع روتر و ویژگی‌های آن‌ها

روتر بی سیم (Wireless)

روتر بی سیم در ایستگاه‌های راه‌آهن، ادارات و شبکه‌های خانگی وجود دارد و یک سیگنال بی سیم ایجاد می‌کند. این مدل از روتر نسبت به سایر مدل‌ها بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای افراد شناخته شده‌تر است.

روتر مسیریاب اصلی(Core)

روتر مسیریاب اصلی Core به عنوان ستون فقرات یا هسته اینترنت است. این مدل از روتر سریع‌ترین و قدرتمندترین نوعی هستند که در مراکز اینترنت و ارسال اطلاعات در امتداد فیبر اصلی یا فیبر نوری قرار داده می‌شوند. روتر مسیریاب اصلی در یک شبکه کامپیوتری است که داده‌ها را در یک شبکه مسیریابی می‌کند ولی بین شبکه‌ها قرار ندارد.

روتر غیر متمرکز (Edg)

روتر غیر متمرکز می‌تواند به روترهای اصلی متصل شود. این روتر در دو مدل سیمی و بدون سیم وجود دارد و بسته‌های داده را بین یک یا چند شبکه توزیع می‌کند ولی درون شبکه داده‌ها را توزیع نمی‌کند.

روتر سیمی (Wired)

نام این روتر به صورت کلی تمامی ویژگی‌های آن را شرح می‌دهد. اگر به کامپیوترهای داخل دانشگاه یا بانک نگاهی بیندازید، خواهید دید که با استفاده از کابل اترنت به اینترنت متصل شده است و برای اتصال از یک روتر سیمی بهره ‌گرفته‌اند. این مدل روتر از قدرت و کیفیت خوبی برخوردار بوده و در سازمان‌ها کاربرد دارد.

روتر مجازی (Virtual)

از روتر مجازی برای شبکه رایانه پیش فرض استفاده می‌شود. این پروتکل مطابق با پروتکل افزونگی روتر مجازی VRRP عمل می‌کند و زمانی که روتر اصلی غیرفعال شود، این روتر فعال خواهد شد.

مزیت‌های روتر چیست؟

استفاده از انواع روترها برای سازمان‌ها مزیت‌های بسیاری را به همراه دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • با توجه به ویژگی‌هایی که انواع روترها دارند، استفاده از آن‌ها باعث کاهش ترافیک شبکه خواهد شد.
  • روترها قادر به ارائه آدرس MAC هستند و می‌توانند در شبکه بهترین آدرس IP را انتخاب کنند.
  • انواع روتر به آسانی به صورت بی سیم و سیمی به شبکه متصل می‌شوند.
  • روتر از امنیت بالایی برخوردار است.
  • روترها اطلاعات را از دست نخواهند داد و آن‌ها را حفظ می‌کنند.
  • انواع روتر می‌تواند به انواع شبکه مانند Wi-Fi , WLAN متصل شود.
  • با توجه به وجود روترهای بی سیم امکان اتصال آن‌ها به کامپیوترها و لپ تاپ‌ها نیز فراهم است و دیگر جای نگرانی برای اتصال به اینترنت وجود ندارد.

نظرات کاربران
ارسال نظر
سایر مقالات
ویدئوکنفرانس SX20 Cisco و مزایای آن

ویدئوکنفرانس SX20 Cisco و مزایای آن

Cisco TelePresence SX20 Quick Set (SX20 Quick Set) (ویدئوکنفرانس SX20 Cisco) می‌تواند هر صفحه‌ نمایش تخت را به یک سیستم ویدئو کنفرانس ظریف و قدرتمند تبدیل کند. SX20 Quick Set برای ارائه ویدئو با وضوح بالا و کنفرانس چند شاخه‌ای با انعطاف‌پذیری مناسب برای اندازه و تنظیمات مختلف اتاق طراحی شده است و قیمت مناسب دارد. SX20 Quick Set از قابلیت تعبیه شده برای پشتیبانی چند نقطه‌ای با فناوری Cisco TelePresence MultiSite پشتیبانی می‌کند.
ویدئوکنفرانس آوایا CU360

ویدئوکنفرانس آوایا CU360

استفاده از ویدئوکنفرانس در برگزاری جلسات کاری و آموزش از راه دور یکی از تکنولوژی‌های بسیار کاربردی است. این سیستم با ایجاد یک ارتباط صوتی - تصویری بین چند مکان مجزا و دور از هم به ما امکان برقراری ارتباط با افراد مختلف در مکان‌های مختلف را به طور هم‌زمان می‌دهد. یکی از محصولات پیشرو در این عرضه ویدئوکنفرانس آوایا CU360 است.
معرفی و بررسی کامل تلویزیون‌های تعاملی (Interactive Display) با تمرکز بر مدل H3C S8612C

معرفی و بررسی کامل تلویزیون‌های تعاملی (Interactive Display) با تمرکز بر مدل H3C S8612C

معرفی و بررسی کامل تلویزیون‌های تعاملی (Interactive Display) با تمرکز بر مدل H3C S8612C