با ما تماس بگیرید: 82801160-021

تفاوت روتر و اکسس پوینت بی سیم

در این مقاله به تعریف روتر و اکسس پوینت بی سیم پرداخته‌ایم و تفاوت‌هایی که این دو با یکدیگر دارند را بررسی کرده‌ایم.
تفاوت روتر و اکسس پوینت بی سیم

دنیای شبکه، متشکل از تجهیزات و دستگاه‌های بسیاری است که هریک وظیفه‌ای را برعهده دارند و عملکرد صحیح آن‌ها روی کل شبکه تاثیر مستقیم دارد. در میان تجهیزات شبکه، روتر و اکسس پوینت بی‌سیم با توجه به کاربردی که دارند، در بسیاری از موارد یا به جای یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند یا از آن‌ها به درستی استفاده نمی‌شود. با توجه به این موضوع باید درباره تفاوت روتر و اکسس پوینت بی‌سیم اطلاعات مناسبی به دست آورد تا بتوان به درستی از آن‌ها استفاده کرد.
در این مقاله قصد داریم به توضیح تفاوت‌هایی که بین روتر و اکسس پوینت بی‌سیم وجود دارد، بپردازیم تا با اطلاعات بیشتری بتوانیم از این تجهیزات بهره‌مند شویم.

اکسس پوینت بی‌سیم (Wireless Access Point) چیست؟

اکسس پوینت بی‌سیم به عنوان یک فرستنده یا گیرنده عمل می‌کند و شبکه کابلی یا بی‌سیم را گسترش می‌دهد. به طور کلی زمانی از اکسس پوینت بی‌سیم استفاده می‌شود که سیگنال‌های وای‌فای ضعیف، نقاط کور یا مواردی برای گسترش شبکه وجود داشته باشد. باید اشاره کرد که در دنیای شبکه به اکسس پوینت بی‌سیم (Wireless Access Point) به اختصار WAP گفته می‌شود.

روتر بی‌سیم (wireless router) چیست؟

روتر بی‌سیم دستگاهی است که بسته‌های داده را در میان شبکه مسیردهی می‌کند و نسبت به اکسس پوینت از قابلیت‌های دیگری نیز برخوردار است. روتر می‌تواند از طریق آدرس‌های IP به اینترنت متصل شود، همچنین در روتر ویژگی NAT یا ترجمه آدرس شبکه وجود دارد که با بهره‌مندی از آن به روت دهی ترافیک میان دو شبکه مختلف می‌پردازد.

تفاوت‌های روتر و اکسس پوینت بی‌سیم

حالا نوبت آن است که با توجه به اطلاعاتی که درباره روتر و اکسس پوینت به دست آوردیم، نسبت به تفاوت‌هایی که این دو دستگاه با یکدیگر دارند هم اطلاعاتی کسب کنیم.

تفاوت در نقش و عملکرد

روتر بی‌سیم به صورت همزمان می‌تواند چندین کاربرد متفاوت از جمله روتر، اکسس پوینت، سوئیچ، سرور DNS و سرور DHCP داشته باشد. این در حالی است که نقش‌ها و کاربرد‌های اکسس پوینت با روتر متفاوت است و نقش‌های آن شامل اکسس پوینت، AP+Bridge،‌ ریپیتر،  Wireless client و Multi-SSID می‌شود.

یک پورت مهم، پورت WAN

وای‌فای اکسس پوینت از گسترش دامنه بی‌سیم استفاده می‌کند و به روتر شما متصل می‌شود تا کاربر به شبکه و اینترنت دسترسی پیدا کند. یک شبکه WiFi AP تا زمانی که از WAN استفاده نکند، نمی‌تواند به تنهایی به ISP متصل شود. این در حالی است که روتر خود به تنهایی می‌تواند به ISP متصل شود و ارتباط با اینترنت را برقرار کند. به طور کلی باید گفت روتر بی سیم از پورت WAN برخوردار است ولی اکسس پوینت بی‌سیم فاقد این پورت است.

منطقه پشتیبانی

روتر بی‌سیم معمولا در سازمان‌های کوچک و ساختمان‌های مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورتی که اکسس پوینت بی سیم در سازمان‌های بزرگ و مکان‌هایی که درخواست برای AP زیاد است، کاربرد دارد.

روتر یا اکسس پوینت کدام را بخریم؟

تا اینجا با روتر و اکسس پوینت و تفاوت‌هایی که این دو دستگاه با یکدیگر دارند، آشنا شدیم. با داشتن این اطلاعات می‌توانیم راحت‌تر و آگاهانه‌تر نسبت به خرید این محصولات اقدام کنید. به طور کلی باید گفت اکسس پوینت دستگاهی است که تنها وظیفه اتصال دستگاه‌ها به شبکه WiFi را بر عهده دارد و برای اتصال به اینترنت به روتر نیاز دارد.
با توجه به این مسئله در صورتی که قصد توسعه شبکه وایرلس خود را داریم، باید از یک اکسس پوینت استفاده کنیم و در صورتی که تمایل به ایجاد شبکه‌ای بی‌سیم با چندین کاربر در منزل را داشته باشیم، باید از روتر بی‌سیم استفاده کنیم. 


  • روتر و اکسس پوینت
  • روتر بی سیم
  • اکسس پوینت بی سیم
نظرات کاربران
ارسال نظر
سایر مقالات
تفاوت های Voip و سیستم تلفنی آنالوگ

تفاوت های Voip و سیستم تلفنی آنالوگ

سانترال یک دستگاه فیزیکی مرکزی است که از آن جهت مدیریت تماس های سازمان استفاده می شود، زیر ساخت مورد استفاده در سانترال ها کابل مسی می باشد و برای توسعه نیاز است که برای هر مورد جدید کابل کشی انجام شود.
ویدئوکنفرانس SX20 Cisco و مزایای آن

ویدئوکنفرانس SX20 Cisco و مزایای آن

Cisco TelePresence SX20 Quick Set (SX20 Quick Set) (ویدئوکنفرانس SX20 Cisco) می‌تواند هر صفحه‌ نمایش تخت را به یک سیستم ویدئو کنفرانس ظریف و قدرتمند تبدیل کند. SX20 Quick Set برای ارائه ویدئو با وضوح بالا و کنفرانس چند شاخه‌ای با انعطاف‌پذیری مناسب برای اندازه و تنظیمات مختلف اتاق طراحی شده است و قیمت مناسب دارد. SX20 Quick Set از قابلیت تعبیه شده برای پشتیبانی چند نقطه‌ای با فناوری Cisco TelePresence MultiSite پشتیبانی می‌کند.
ویدئوکنفرانس آوایا CU360

ویدئوکنفرانس آوایا CU360

استفاده از ویدئوکنفرانس در برگزاری جلسات کاری و آموزش از راه دور یکی از تکنولوژی‌های بسیار کاربردی است. این سیستم با ایجاد یک ارتباط صوتی - تصویری بین چند مکان مجزا و دور از هم به ما امکان برقراری ارتباط با افراد مختلف در مکان‌های مختلف را به طور هم‌زمان می‌دهد. یکی از محصولات پیشرو در این عرضه ویدئوکنفرانس آوایا CU360 است.