با ما تماس بگیرید: 82801160-021

معرفی و مقایسه انواع فایروال (Firewall)

در این مقاله به معرفی هشت نوع فایروال خواهیم پرداخت که هریک از آن‌ها ویژگی‌های دارد و می‌توان با توجه به نیاز از آن‌ها استفاده کرد.
معرفی و مقایسه انواع فایروال (Firewall)

امروزه با توجه به استفاده روزافزون از شبکه، برقراری امنیت در آن حرف اول را می‌زند. به منظور ایجاد امنیت در شبکه و کامپیوترهای شخصی از ابزارهای مختلفی استفاده می‌شود که یکی از رایج‌ترین و مهم‌ترین آن‌ها فایروال هستند که با بهره‌مندی آن‌ها می‌توان شبکه‌ای امن و پایدار داشت. فایروال از ابزاری است که در دو نوع سخت افزاری و نرم افزاری وجود دارد تا کاربران بتوانند متناسب با نیاز خود آن را تهیه کنند. در ادامه این مقاله قصد داریم به معرفی و مقایسه انواع فایروال بپردازیم تا با آگاهی بیشتری بتوانیم نسبت به خرید آن اقدام کنیم.

فایروال چیست؟

فایروال نوعی ابزار امنیتی سایبری است که به منظور فیلتر کردن ترافیک در یک شبکه از آن استفاده می‌شود. از فایروال برای جدا کردن گره‌های شبکه از منابع ترافیکی خارجی، داخلی و برنامه‌های خاص استفاده می‌شود. همانطور که اشاره شد، فایروال ها در دو نوع سخت افزاری و نرم افزاری وجود دارند که هر یک از آن‌ها مزایا و معایبی دارند. هدف اصلی از استفاده از فایروال مسدود کردن درخواست‌های مخرب و بسته‌های داده‌ی است که در حال عبور از شبکه هستند.

انواع فایروال

انواع فایروال را با توجه به ساختار کلی و روش کار می‌توان به چندین دسته مختلف دسته‌بندی کرد که در اینجا به هشت نمونه از آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • فایروال های فیلترینگ بسته (Packet-Filtering Firewalls)
  • فایروال های مداری (Circuit-level gateways)
  • فایروال های بررسی کننده وضعیت (Stateful inspection firewalls)
  • فایروال های پروکسی (proxy firewalls)
  • فایروال های نسل بعدی (Next-gen firewalls)
  • فایروال های نرم افزاری (Software firewalls)
  • فایروال های سخت افزاری (Hardware firewalls)
  • فایروال ابری (Cloud firewall)

1. فایروال های فیلترینگ بسته (Packet-Filtering Firewalls)

فایروال فیلترینگ بسته از ابتدایی‌ترین و قدیمی‌ترین انواع فایروال است که استفاده از آن مانند یک ایست بازرسی در روتر و سوئیچ ایجاد می‌کند. این فایروال از طریق روتر بررسی ساده‌ای روی داده‌ها انجام می‌دهد که با این بررسی می‌تواند به جزئیات بسیاری مانند مبدا و مقصد داده، آدرس IP، شماره پورت و اطلاعاتی از قبیل بدون باز کردن کردن داده‌ها دست پیدا کند. در صورتی که داده در این قسمت امکان بررسی را برای فایروال به وجود نیاورد، از بین خواهد رفت. نکته مهم درباره فایروال های فیلترینگ بسته آن است که این نوع فایروال به انرژی زیادی برای کار نیاز ندارد و به همین دلیل بهره‌مندی از آن روی عملکرد سیستم تاثیری نخواهد داشت ولی باید گفت که این فایروال عملکرد قوی دارد و کار با آن نیز ساده است.

2. فایروال های مداری (Circuit-level gateways)

فایروال های مداری از دیگر انواع فایروال های ساده‌‌ای هستند که به آسانی و بدون استفاده از منابع محاسباتی کار می‌کنند. این به طور کلی TPC نامیده می‌شود که از قانونی بودن داده‌ها اطمینان حاصل می‌کند. هرچند این فایروال بسیار کاربردی است ولی خود بسته داده را بررسی نمی‌کند، بنابراین اگر خو بسته حاوی نرم افزارهای مخرب باشد، وارد شبکه خواهد شد. با توجه به ضعفی که فایروال های مداری دارند، توصیه می‌شود این محصول در کنار یکی دیگر از انواع فایروال ها مورد استفاده قرار گیرد.

3. فایروال های بررسی کننده وضعیت (Stateful inspection firewalls)

فایروال‌های بررسی کننده وضعیت از بهترین سطح امنیت برخوردار هستند. عملکرد این فایروال به این ترتیب است که بسته‌ای اطلاعاتی را در لایه سه و لایه IP مانیتور می‌کند و در صورت معتبر بودن بسته اطلاعاتی محتوای این بسته را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

4. فایروال های پروکسی (proxy firewalls)

فایروال‌های پروکسی، فایروال‌هایی هستند که از آن‌ها به عنوان یک میانجی بین شکبه‌ها استفاده می‌شود. پروکسی فایروال به منظور پردازش درخواست‌های رسیده از خارج شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پروکسی داده را تست می‌کند و با توجه به قوانین تعیین شده تصمیم‌گیری می‌کند که آیا درخواست مورد قبول است یا خیر. همچنین این پروکسی تمامی بسته را پیگیری می‌کند و آن‌ها را داخل شبکه باز فرآوری خواهد کرد.

5. فایروال های نسل بعدی (Next-gen firewalls)

از جدید‌ترین نوع از انواع فایروال های ارائه شده به بازار فایروال های نسل بعدی (Next-gen firewalls) هستند که بررسی عمیق بسته‌ها و محتواهای آن‌ها و بررسی بسته‌های TCP می‌پردازند. همچنین این فایروال نسل بعدی از فناوری‌های دیگری مانند سیستم‌های پیشگیری از نفوذ حمله علیه شبکه نیز برخوردار است.

6. فایروال های نرم افزاری (Software firewalls)

فایروال های نرم افزاری هر نوع فایروالی هستند که به جای استفاده از یک قطعه سخت افزاری بر روی دستگاه نصب می‌شوند. از مزیت‌های اصلی فایروال‌های نرم افزاری آن است که از آن می‌توان برای جدا کردن نقاط انتهایی شبکه استفاده می‌شود. هرچند این نوع فایروال بسیار کاربرد دارد ولی نصب آن بر روی دستگاه دشوار و زمان‌بر است و در مواردی دستگاه با آن سازگار نیست.

7. فایروال های سخت افزاری (Hardware firewalls)

فایروال‌های ساخت افزاری دستگاه‌های فیزیکی مانند روتر هستند که از ورود بسته‌ها و محتواهای نامعتبر جلوگیری می‌کنند. از مزیت‌های این فایروال‌ها آن است که از آن‌ها می‌توان برای ایجاد سطح بالایی از امنیت استفاده کرد. قابلیت‌های فایروال‌های سخت افزاری با توجه به شرکت‌های سازنده آن متفاوت است و برخی از آن‌ها بیشتری برای بررسی همزمان چندین اتصال را خواهند داشت.

8. فایروال ابری (Cloud firewall)

هرگاه که از یک راه حل ابری برای ارائه فایروال استفاده شود، به آن می‌توان فایروال ابری گفت. در بسیاری از موارد فایروال‌های پروکسی به جای فایروال‌های ابری مورد استفاده قرار می‌گیرند زیرا معمولا از سرور ابری برای نصب فایروال های پروکسی استفاده می‌شود. مزیت اصلی فایروال های ابری آن است که به آسانی در سازمان‌های مختلف قابل استفاده هستند و با افزایش نیاز می‌توان ظرفیت آن را اضافه کرد تا بارهای ترافیکی بیشتری فیلتر شوند. این نوع از فایروال مانند فایروال‌های سخت افزاری از سطح بالایی از امنیت برخوردار هستند.

11 برنامه رایگان ویدئو کنفرانس در سال 2020

در این مقاله با 11 برنامه رایگان ویدئو کنفرانس در سال 2020 آشنا خواهید شد که با استفاده از آن‌ها می‌توان به آسانی جلسات متعددی برگزار کرد.
11 برنامه رایگان ویدئو کنفرانس در سال 2020

با به وجود آمدن ویروس همه‌گیر کرونا استفاده از ویدئو کنفرانس در سراسر جهان به منظور انجام جلسات و کنفرانس‌ها با رشد بالایی همراه شده است. با توجه به اینکه ویروس کرونا در حال حاضر و تا این زمان غیر قابل پیش بینی بوده و با تمام کسب و کارها و زندگی روزمره ما همراه است، لزوم استفاده از ویدئو کنفرانس پیش از پیش احساس خواهد شد. ارائه دهندگان خدمات ویدئو کنفرانس امکانی را فراهم آورده‌اند تا جلسات با هزاران شرکت کننده نیز فراهم شود. با استفاده از برنامه‌های رایگان ویدئو می‌توان در بسیاری از هزینه‌های خود مانند هزینه‌ها سفر صرفه جویی کنند و باعث افزایش بهره‌وری نیز شوند. در ادامه به معرفی 11 برنامه رایگان ویدئو کنفرانس اشاره خواهیم کرد که هریک امکاناتی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند.

1. GoToMeeting

برنامه یکی از بهترین برنامه های رایگان ویدئو کنفرانس است که در بستری امن و ساده امکان برقراری ارتباط را برای همه به ارمغان می‌آورد. برنامه GoToMeeting از امکان به اشتراک گذاری صفحه نمایش نیز برخوردار است و بدین ترتیب می‌توان به آسانی جلسه‌ حضوری را شبیه سازی کرد. برنامه رایگان ویدئو کنفرانس GoToMeeting با مایکروسافت آفیس هماهنگ بوده و در آن نیز امکان ایمیل و چت هم فراهم شده است. نکته قابل توجه آن است که این برنامه در زمان برگزاری ویدئو کنفرانس صوتی کاملا رایگان بوده ولی برای استفاده از امکان ویدئو کنفرانس تصویری باید هزینه کمی برای دسترسی پرداخت شود. همچنین در نسخه رایگان GoToMeeting تنها امکان برقراری تماس میان سه نفر وجود دارد و برای افزایش تعداد افزایش باید هزینه پرداخت شود.

2. RingCentral Video

برنامه رایگان ویدئو کنفرانس RingCentral Video یکی از فوق العاده‌ترین برنامه‌های ارتباطی است که بستری یکپارچه و قابل اعتماد را برای کاربران به ارمغان می‌آورد. با استفاده از این نرم افزار می‌توان از یک کنفرانس صوتی و تصویری با کیفیت HD بهره‌مند شد و جلسات خود را برگزار کرد. نرم افزار RingCentral Video از امنیت بالایی مانند سایر نرم افزارهای دیگر که در طول از آن‌ها استفاده می‌کنیم، همچون Microsoft Teams, Salesforce, Slack و … برخوردار است.

3. Pexip

Pexip یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای انجام ویدئو کنفرانس است. میزبان این نرم افزار را می‌توان میان وب یا سرویس ابری مانند Microsoft Azure, Google Cloud, or Amazon Web Services  انتخاب کرد.

4. TeamViewer

امنیت نرم افزار TeamViewer تا حدی زیاد است که توانایی رقابت با سیسکو را دارد. صفحه اصلی این نرم افزار با 1.3 میلیارد دستگاه امنیتی، از راه دور پشتیبانی می‌شوند تا امکان برگزاری جلسات آنلاین فراهم شود. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد نرم افزار TeamViewer آن است که امکان برگزاری چندین جلسه را به صورت همزمان در سیستم عامل‌های Mac‌ و در زبانه‌های مرورگر فراهم می‌کند. همچنین این نرم افزار امکان قرار دادن یادداشت را نیز فراهم کرده تا با استفاده از آن بتوان پیام‌ها را به آسانی به دیگران انتقال داد. 
از دیگر ویژگی‌های نرم افزار TeamViewer آن است که از افزونه‌هایی مانند TeamViewer QuickJoin برخوردار بوده که با بهره‌مندی از آن می‌توان به آسانی و در زمان کوتاهی میان مشتریان جلسه برگزار کرد. نصب این افزونه بسیار ساده است و از تمامی سیستم عامل‌های Mac ،Linux ،Android ،Windows Chrome OS و iOS پشتیبانی می‌کند. نرم افزار TeamViewer از امکان چت نیز برخوردار است و با استفاده از آن می‌توان گفت و گوی متنی نیز داشت.

5. ezTalks Meetings

نرم افزار ezTalks Meetings از بهترین نرم افزارهای رایگان ویدئو کنفرانس است که نه تنها امکان برگزاری یک ویدئو کنفرانس تصویری HD را فراهم می‌کند، بلکه تخته سفید آنلاینی نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا بتوانند طرح‌ها و یادداشت‌های خود را روی آن پیاده کنند. این نرم افزار از حداکثر 100 نفر در یک کنفرانس پشتیبانی می‌کند.

6. Cisco Webex

وبکس سیسکو از بهترین و کامل‌ترین برنامه های رایگان ویدئو کنفرانس است که با توجه به امکاناتی که در اختیار کاربران قرار می‌دهد، بسیار موثر واقع شده است. وبکس سیسکو در نسخه رایگان خود تنها امکان برگزاری کنفرانس میان سه نفر را می‌دهد ولی با خرید لایسنس،  امکان استفاده افراد بیشتری فراهم خواهد بود. کاربرانی که از سیسکو اسپارک استفاده می‌کنند، می‌توانند به آسانی از وبکس استفاده کنند زیرا این دو نرم افزار با یکدیگر همپوشانی دارند. باید گفت وبکس سیسکو انتخابی ایده آل برای تمامی شرکت‌های بزرگ و کوچکی است که امنیت برای آن‌ها حرف اول را می‌زند.

7. Skype

نرم افزار اسکایپ از نرم افزارهای نام آشنایی است که همه با آن آشنا هستند. این نرم افزار امکانی را فراهم آورده تا هم بتوانند در بستر وب و به صورت رایگان کنفرانس ویدئویی داشته باشند. به طور کلی اسکایپ امکان به اشتراک گذاری صفحه را فراهم می‌آورد و این امکانی است که با استفاده از آن می‌توان جلسات را بهتر و موثرتر برگزار کرد. هر کاربری که بخواهد از اسکایپ استفاده کند، باید حتما ثبت نام اولیه‌‌ای انجام دهد و مخاطبانی که با آن‌ها تمایل به برگزاری کنفرانس را دارد را به لیست مخاطبان استفاده کند.  
Skype for business نرم افزاری برای کسب و کارهای کوچک است که با استفاده از آن امکان برقراری ارتباط میان 25 کاربر وجود دارد. باید گفت این نرم افزار از سیستم عامل دسکتاپ، اندروید و iOS پشتیبانی می‌کند تا کنفرانس تمام کاربران بتوانند از آن استفاده کنند.

8. Zoom

برنامه زوم، برنامه‌ رایگان ویدئو کنفرانس است که تنها امکان برقراری ارتباط رایگان به مدت 40 دقیقه را فراهم می‌کند. همچنین باید گفت در نسخه رایگان این نرم افزار تعداد کاربران محدود به سه نفر است. از ویژگی‌های برنامه زوم می‌توان به ضبط MP4 جلسات، امکان استفاده از تخته سفید مجازی، به اشتراک گذاری صفحه نمایش، چت خصوصی و گروهی اشاره کرد.

9. Apache OpenMeetings

نرم افزار Apache OpenMeetings از طراحی ساده و زیبایی برخوردار است که با استفاده از آن امکان برگزاری کنفرانس در بستر وب فراهم شده است. از ویژگی‌های برنامه رایگان ویدئو کنفرانس Apache OpenMeetings می‌توان به پیام رسانی سریع، ویرایش اسناد مشترک و تخته سفید مجازی را نام برد. با توجه به اینکه این برنامه یک برنامه ̣open source است، این امکان را فراهم می‌آورد تا با برنامه نویسی بتوان مطابق با نیاز خود آن را توسعه داد.

10. join.me

نرم افزار join.me توسط تیم LogMeIn ایجاد شده و با توجه به ساختار ساده‌ای که دارد، کار با آن حتی برای افرادی که دانش محدودی در زمینه استفاده از نرم افزارها داشته باشند، نیز بسیار ساده خواهد بود. این نرم افزار امکان به اشتراک گذاری صفحه و استفاده از تخته سفید مجازی را برای کاربران فراهم کرده و در بیش از 40 کشور می‌توان از آن استفاده کرد. نکته قابل توجه درباره نرم افزار  join.me آن است که این نرم افزار با Google Calendar و Outlook ادغام می‌شود و از همین جهت می‌توان به آسانی نسبت به سازماندهی جلسات کمک کرد.

Google Hangouts .11

شرکت گوگل راه‌های مختلفی را برای ایجاد ارتباط به وجود آورده است که یکی از آن‌ها Google Voice است. به طور کلی Google Voice و Google Hangouts از عملکرد یکسانی برخوردار هستند ولی Google Hangouts از قابلیت‌های بیشتری مانند ارسال پیام سریع، دریافت و ارسال sms، به اشتراک گذاری صفحه و چت ویدئویی نیز برخوردار است. همچنین باید گفت که Google Hangouts با استفاده از سامانه ویپ نیز قابل استفاده خواهد بود. این برنامه مانند برنامه‌های WebEx و Skype به منظور دسترسی به حساب کاربری نیاز خواهد داشت. به طور کلی Google Hangouts برنامه رایگان ویدئو کنفرانس مناسب برای کسب و کارهای کوچک است زیرا در تعداد کاربران آن محدود وجود دارد و تنها 10 نفر می‌توانند در جلسه آنلاین حضور داشته باشند.

10 ترفند ساده برای داشتن تجربه خوب از برگزاری ویدئو کنفرانس

در این مقاله با 10 ترفند ساده و عملی به منظور برگزاری ویدئو کنفرانس آشنا خواهید شد تا بتوانید با استفاده از آن تجربه خوبی داشته باشید.
10 ترفند ساده برای داشتن تجربه خوب از برگزاری ویدئو کنفرانس

در دنیای مدرن برگزاری ویدئو کنفرانس به یکی از نیازهای اساسی در بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف تبدیل شده است ولی این تکنولوژی مدرن با توجه به اینکه به تازگی روی کار آمده است، جای پیشرفت بسیاری خواهد داشت. برای برگزاری ویدئو کنفرانس به تجهیزات مختلفی مانند وب کم، نرم افزارهای مناسب و … نیاز است و با دانستن ترفندهای ساده‌ایی می‌توان باعث بهبود تجربه خود از برگزاری ویدئو کنفرانس شد.

1. آشنایی با ویژگی‌های فناوری

استفاده از فناوری مناسب، مهم‌ترین اصلی است که به منظور برگزاری ویدئو کنفرانس باید به آن دقت شود. برای انجام ویدئو کنفرانس نتیجه بخش و موثر باید درباره تمامی ویژگی‌های فناوری مورد استفاده نیز اطلاعات کافی داشت تا بتوان در زمان مناسب از آن‌ها بهره‌مند شد و کنفرانس یا جلسه را همانند نوع حضوری آن همانند سازی کرد.

2. انتخاب پشت صحنه مناسب

یکی از عناصر مهم و تاثیرگذار در برگزاری هرچه بهتر ویدئو کنفرانس انتخاب پشت صحنه مناسب است. بهترین پشت صحنه، پشت صحنه‌هایی با رنگ‌های خنثی است زیرا باعث افزایش تمرکز مخاطبان می‌شوند. هرچند پوسترهای فانتزی بسیار زیادی وجود دارند که می‌توان از آن‌ها به منظور پشت صحنه استفاده کرد ولی کاربرد آن‌ها کاملا غیر حرفه‌ای است زیرا باعث عدم تمرکز مخاطب خواهند شد.

3. انتخاب لباس مناسب

انتخاب لباس مناسب عاملی مهم برای برگزاری هرچه بهتر ویدئو کنفرانس خواهد بود. بهتر است برای برگزاری ویدئو کنفرانس از لباس رسمی مانند کت و شلوار استفاده شود. هرچند در صورت طولانی بودن ویدئو کنفرانس می‌توان از لباس‌های راحت‌تر ولی شیک و مناسب نیز بهره‌مند شد.

4. توجه به نوع مبلمان

زمانی که تصمیم به برگزاری ویدئو کنفرانس دارید، حتما باید مبلمان مناسبی را برای برگزاری جلسه انتخاب کنید زیرا راحتی شما در عین برگزاری جلسه در تاثیرگذاری شما و همچنین بهتر برگزار شدن جلسه موثر خواهد بود.

5. سرمایه گذاری بر دوربین مناسب

هرچند تمامی موارد اشاره شده در بالا اهمیت دارند ولی انتخاب دوربین و سخت افزار مناسب نیز بسیار مهم خواهد بود. هرچند دوربین‌های قرار گرفته شده روی لپ تاپ‌ها از گزینه‌های مناسبی برای برگزاری ویدئو کنفرانس برخوردار هستند ولی استفاده از سیستم‌های ویدئو کنفرانس پیشرفته تولید شده توسط شرکت سیسکو یا گرند استریم نیز تاثیرگذاری بیشتری خواهند داشت. استفاده از سیستم‌های ویدئو کنفرانس امکان به اشتراک گذاری صفحه و انواع فایل‌ها را نیز فراهم خواهند آورد که از همین جهت می‌توان جلسات را به نحوه مطلوب‌تری برگزار کرد.

6. نورپردازی مناسب

صرف نظر از  مدل دوربین، نورپردازی مناسب نیز اهمیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود. در صورتی که برای برگزاری ویدئو کنفرانس از فضاهایی با نور بی کیفیت استفاده شود، تماس از تاثیرگذاری مناسبی برخوردار نخواهد بود. برای نورپردازی مناسب فضای برگزاری ویدئو کنفرانس نیاز  به تجهیزات خاصی نیست و تنها با یک با چند چراغ قوی می‌توان فضایی با نور کافی ایجاد کرد.

7. نحوه نشستن

علاوه بر تمامی آنچه در بالا به آن‌ها اشاره شد، نحوه نشستن شما در زمان برگزاری ویدئو کنفرانس نیز می‌توان تاثیرات مطلوبی به همراه داشته باشد. سعی کنید برای نشستن یک حالت مناسب را انتخاب کنید زیرا ممکن است، جلسه چندین ساعت طول بکشد و در صورت انتخاب نوع نشستن غیر صحیح به ستون فقرات شما فشار وارد شود و دچار کمر درد شوید.

8. برقراری ارتباط چشمی

برقراری ارتباط چشمی عنصر مهمی برای تاثیرگذاری هرچه بیشتر در برگزاری بهتر ویدئو کنفرانس است. سعی کنید در زمان برگزاری ویدئو کنفرانس با طرف مقابل‌تان ارتباط چشمی برقرار کنید زیرا باعث افزایش بیشتر تمرکز شما خواهد شد.

9. چک کردن اتصال اینترنت

اصل مهم برای برقراری هرچه بهتر ویدئو کنفرانس، چک کردن اتصالات اینترنت است. برای برگزاری ویدئو کنفرانس باید از اینترنت با سرعت بالا و پهنای باند بیشتر استفاده کنید تا در زمان برگزاری ویدئو کنفرانس اختلالی در برقراری ارتباط ایجاد نشود.

10. آرامش خود را حفظ کنید

با رعایت کردن تمام آنچه گفته شد می‌توان باعث برگزاری هرچه بهتر ویدئو کنفرانس شد ولی باید دقت داشته باشید که نباید در زمان برگزاری ویدئو کنفرانس استرس و نگرانی به خود راه دهید. در صورت بروز استرس و نگرانی در زمان برگزاری ویدئو کنفرانس نمی‌توانید به نتیجه دلخواه‌تان برسید و تجربه خوبی از استفاده از آن نخواهید داشت.

مزیت‌های استفاده از سامانه ویپ چیست؟

در این مقاله با تمامی مزیت‌های استفاده از سامانه ویپ برای شرکت‌های کوچک و بزرگ بیشتر آشنا خواهید شد.
مزیت‌های استفاده از سامانه ویپ چیست؟

با توجه به اهمیت سرعت در دنیای امروز به وسایل ارتباطی پیشرفته‌ای برای برقراری ارتباط نیاز است که بتوان با استفاده از آن‌ها به بسیاری از نیازها پاسخ داد. از تجهیزات ارتباطی کارآمد و بروزی که دارای سرعت و دقت بالایی است و در سال‌های اخیر استفاده از آن با رشد بالایی همراه بوده، سامانه ویپ است. تلفن‌های ویپ، تلفن‌های تحت شبکه‌ای هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توان به بسیاری از نیازها مانند ارسال و دریافت انواع فایل و پیام را به راحتی پاسخ داد. در ادامه این مقاله با سامانه ویپ و مزایایی که دارد، بیشتر آشنا شوید.

سامانه ویپ چیست؟

ویپ، VoIP که مخفف (Voice over Internet Protocol) تکنولوژی مدرنی است که امکان برقراری ارتباط از طریق اینترنت یا شبکه‌های محلی (LAN) را فراهم می‌آورد. هرچند ویپ در سال‌های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است ولی باید گفت زمان معرفی این تکنولوژی به بازار به سال 1970 میلادی باز می‌گردد. سازوکار سامانه ویپ بدین گونه است که صدای مخاطب را به بسته‌های کوچک داده تبدیل می‌کنند و گیرنده از طریق اینترنت این بسته‌ها را دریافت می‌کند و پس از رمزگشایی می‌تواند آن را گوش دهد.

مزایا سامانه ویپ

استفاده از سامانه ویپ برای سازمان‌های بزرگ و کوچک مزایایی به همراه دارد که از جمله آن‌ها عبارتند از:

  • کاهش هزینه‌ها
  • افزایش دسترسی
  • قابلیت جابه‌جایی
  • مقایس‌پذیری بالا
  • ویژگی‌های پیشرفته برای تیم‌های بزرگ و کوچک
  • وضوح صدا
  • انجام وظایف مختلف
  • انعطاف پذیری بالا با تلفن‌های هوشمند
  • امنیت بالا

1. کاهش هزینه

تمامی سازمان‌های بزرگ و کوچک همواره به دنبال راه حلی برای کاهش هزینه‌های خود هستند. یکی از راه حل‌های عملی و قابل اجرایی که سازمان‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند، بهره‌مندی از سامانه ویپ است. با استفاده از تجهیزات ویپ هزینه برقراری ارتباط به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و سازمان‌ها می‌توانند در هزینه‌های خود صرفه جویی به عمل آورند. به طور کلی باید گفت ویپ به دو روش مستقیم و غیر مستقیم نسبت به صرفه جویی در هزینه‌ها تاثیر خواهد داشت.

روش مستقیم در صرفه جویی هزینه‌ها

زمانی که صحبت از خدمات تلفنی سنتی به میان می‌آید، یک تجارت هزینه‌های بسیاری مانند سخت افزار PBX و تلفن‌های تجاری را متحمل خواهد شد.

1. هزینه‌های PBX

PBX یک قطعه فیزیکی پیش فرض است که با استفاده از آن می‌توان بسیاری از تلفن‌های ثابت در یک دفتر کار را به یکدیگر متصل کرد ولی هزینه استفاده از آن بالا خواهد بود. ولی باید گفت استفاده از سامانه ویپ به جای PBX باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود زیرا این سامانه از تکنولوژی پیشرفته‌ای پشتیبانی می‌کند که به آسانی می‌توان نسبت به شبکه ‌سازی تلفن‌های داخل یک دفتر بدون هزینه اضافی اقدام کرد.
2. هزینه‌های برقراری تماس
همانگونه می‌دانید، هزینه برقراری تماس در تلفن‌های سنتی بالاست. این در حالی است که هزینه تماس با استفاده از سامانه ویپ بسیار کمتر و مقرون به صرفه‌تر است. دلیل هزینه پایین در برقراری تماس در تلفن های ویپ آن است که با استفاده از این تلفن‌ها می‌توان از طریق اینترنت نسبت به برقراری تماس اقدام کرد. مطابق با آمار به دست آمده شرکت‌ها می‌توانند با استفاده از تلفن‌های ویپ به میزان 60 درصد از هزینه‌های تماس داخلی و 90 درصد از هزینه‌های تماس‌های بین المللی خود صرفه جویی کنند.
3. کاهش هزینه‌های تکراری
سازمان‌ها و شرکت‌هایی که سامانه ویپ استفاده می‌کنند، می‌توانند شاهد کاهش بسیاری از هزینه‌های خود مانند هزینه مالیات و همچنین هزینه تعمیر و نگهداری نیز باشند.

روش غیر مستقیم در کاهش هزینه‌ها

هرچند صرفه جویی در هزینه‌های غیر مستقیم دشوارتر است ولی آگاهی از آن‌ها برای کسب و کارهای مختلف اهمیت خواهد داشت. 
1. صرفه جویی در هزینه‌ها با دورکاری
استفاده از سیستم ویپ این امکان را برای کارمندان فراهم می‌آورد تا بتوانند از راه دور و به صورت دورکاری فعالیت‌های خود را انجام دهند. از امکانات سامانه ویپ می‌توان به امکان برقراری تماس تصویری، انتظار مکالمه، ویدئو کنفرانس و … اشاره کرد که هیچ یک از این امکانات در تلفن‌های سنتی وجود ندارد. با توجه به یافته می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از سامانه ویپ باعث افزایش بهره‌وری کارمندان و کاهش استفاده از فضای کاربری اداری خواهد شد.
2. کاهش نیاز به نیروی انسانی
در صورتی که شرکت شما برای دریافت تماس و ارسال پیام‌ها به منشی تکی نیاز داشته باشد با استفاده از سیستم ویپ می‌توان نسبت به کاهش چنین نیروی انسانی اقدام کرد زیرا سیستم ویپ خود امکان دریافت و ارسال پیام‌ها را به آسانی برای کاربران فراهم می‌آورد.

2. افزایش دسترسی

یکی دیگر از مهمترین مزیت‌های استفاده از تلفن های ویپ امکان برقراری تماس در هر نقطه و مکانی است. به منظور برقراری تماس با استفاده از سیستم ویپ تنها نیاز به اینترنت مناسب خواهید داشت تا بتوانید نسبت به دریافت تماس و برقراری ارتباط اقدام کنید. نکته قابل توجه آن است که در صورت عدم دسترسی به اینترنت تمامی پیام‌های ارسال شده در سیستم ویپ ذخیره می‌شود و از طریق ایمیل به شما ارسال خواهند شد. همچنین امکانی فراهم آورده شده تا فرد دیگری بتواند به جای شما پاسخگو باشد. برخورداری از چنین ویژگی‌هایی باعث انعطاف پذیری بیشتر کسب و کار شما خواهد شد و شما محدود به یک موقعیت مکانی خاص نمی‌شوید.

3. قابلیت جابه جایی

از دیگر قابلیت‌های سامانه ویپ امکان جا به جایی شماره مجازی شما است. این بدان معناست که شما می‌توانید به آسانی با تغییر موقعیت مکانی خود از شماره تلفن قبلی خود استفاده کنید. این ویژگی مناسب برای افرادی خواهد بود که به بسیار سفر می‌کنند و بدین ترتیب می‌توانند همه جا از شماره خود بهره‌مند شوند.

4. مقیاس پذیری بالا

تلفن های ویپ امکانی را برای تمامی کسب و کارها به ویژه کسب و کارهای کوچک فراهم می‌آورند تا بدون نیاز به خرید تجهیزات و سخت افزارهای پیشرفته بتوانند رشد کنند و باعث توسعه هرچه بیشتر آن شوند.

5. ویژگی‌های پیشرفته برای تیم‌های بزرگ و کوچک

ویژگی‌های تلفن ویپ این امکان را برای تیم‌های کوچک به همراه می‌آورد تا بتوانند تصویری از یک شرکت بزرگ داشته باشند. همچنین ویژگی‌های ویپ امکانی را برای شرکت‌های بزرگ فراهم می‌آورد تا بتوانند به آسانی شرکت خود را مدیریت کنند.

6. وضوح صدا

از اصلی‌ترین معایب تلفن‌های سنتی کیفیت پایین در انتقال صدا است که با روی کار آمدن تلفن‌های ویپ می‌توان از صدایی با وضوح و کیفیت بالا بهره‌مند شد. همچنین باید گفت تلفن‌های ویپ به گونه‌ای هستند که هیچ گونه تاخیری در هنگام برقراری تماس وجود ندارد و صدا در کوتاه‌ترین زمان ممکن انتقال داده می‌شود.

7. انجام وظایف مختلف

سامانه ویپ امکانی را فراهم می‌آورد تا کاربران بتوانند علاوه بر برقراری تماس امکان ارسال انواع فایل را نیز داشته باشند. انتقال فایل‌های مختلف از طریق سامانه ویپ باعث بهبود عملکرد و افزایش کارایی و بهره‌وری نیز خواهد شد.

8. انعطاف پذیری بالا با تلفن‌های هوشمند

تلفن های ویپ از سازگاری بالایی با تلفن‌های هوشمند برخوردار هستند که در نتیجه این امکان برای کاربران فراهم آورده می‌شود تا بتوانند به آسانی با استفاده از قابلیت‌های تلفن‌های همراه از آن بهره‌مند شوند.

9. امنیت بالا

وجود امنیت در هنگام برقراری ارتباط برای بسیاری از کسب و کارها از اهمیت بالایی برخوردار است. سامانه ویپ با بهره‌مندی از بهترین سیستم امنیتی که دارد، بستری امن را برای ایجاد ارتباط فراهم آورده است.

معرفی 7 تلفن ویپ سیسکو در سال 2020

تلفن ویپ سیسکو از محصولات پرکاربردی است که در انواع مدل‌های مختلف تولید می‌شود و در این مقاله ما به هفت مدل از بهترین‌های این محصول اشاره کرده‌ایم.
معرفی 7 تلفن ویپ سیسکو در سال 2020

شرکت سیسکو از بزرگ‌ترین شرکت‌های عرضه کننده تلفن‌های ویپ و تجهیزات آن است که این محصول را با توجه به نیاز کاربران در انواع مختلفی تولید کرده است. شرکت سیسکو تلفن های ویپ را به گونه‌ای طراحی کرده که تمامی کسب و کارها با استفاده از خدمات این تلفن‌ها می‌توانند بسیاری از فعالیت‌های خود را آسان‌تر انجام دهند و در زمان و هزینه صرفه جویی به عمل آورند. در ادامه این مقاله به معرفی 7 تلفن ویپ سیسکو اشاره خواهیم کرد که در سال 2020 بهترین عملکرد را داشته‌اند.

1. تلفن ویپ سیسکو CP-8861

تلفن ویپ سیسکو CP-8861 از پنج خط تلفن، بلوتوث و یک درگاه USB با قابلیت شارژ سریع برخوردار است. از قابلیت‌های دیگر این تلفن می‌توان به برخورداری از سوئیچ اینترنتی با سرعت 10/100/1000 اشاره کرد که استفاده از آن از باعث افزایش وضوح صدا شده است. 
صفحه نمایش رنگی و با کیفیت بالا،  طراحی ساده و منحصر به فرد این تلفن، آن را به تلفنی کاربر پسند تبدیل کرده است. تلفن‌های سری 8800 سیسکو به ویژه تلفن 8861 به خوبی با تلفن‌های همراه هوشمند سازگاری دارد که از همین جهت با استفاده از آن‌ها می‌توان بسیاری از فعالیت‌ها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام داد. این تلفن با توجه به ویژگی‌هایی که دارد، بهترین تلفن برای کارمندان دورکاری است زیرا می‌توانند به آسانی با دیگر همکاران خود ارتباط برقرار کنند. برقراری ارتباطی امن و در هر نقطه از مهم‌ترین ویژگی‌های یک تلفن ویپ مدل 8861 سیسکو است.

2. تلفن ویپ سیسکو 8845

تلفن سیسکو 8845 تلفنی همه چیز تمام است که امکان مکالمه تصویری یکپارچه را برای کاربران به همراه می‌آورد و با توجه به اهمیت بالایی که این موضوع دارد، کاربران می‌توانند با خیال آسوده از آن استفاده کنند. این تلفن مانند تلفن 8861 از سازگاری مطلوبی با تلفن‌های همراه برخوردار است، از همین جهت توانسته به بسیاری از نیاز کاربران پاسخ مثبت دهد. در این مدل تلفن هم کیفیت صدا و هم کیفیت تصویر در بالاترین حد قرار گرفته است زیرا تلفن سیسکو 8845 از پهنای باند بالایی استفاده می‌کند. این تلفن برای کارمندان اداری و مدیران صنایع بزرگ بسیار ایده‌آل است زیرا امکان برقراری ارتباط آسان را برای آن‌ها به همراه می‌آورد.

3. تلفن ویپ سیسکو CP-8865

تلفن سیسکو 8865 از پرچم‌داران سیسکو است که از تمامی ویژگی‌های مورد نیاز کاربران برای برقراری یک ارتباط بی نقص برخوردار است. این تلفن با توجه به امکاناتی که دارد، برای دانشگاه‌ها و اتاق های کنفرانس گزینه بسیار ایده‌آلی است. قابلیت‌های تلفن سیسکو 8865 باعث شده تا این تلفن به جایگزین مناسبی برای تلفن‌های 9951 و 9971 تبدیل شود. تنها تفاوت تلفن سیسکو 8865 با تلفن 8845 سازگاری بیشتر آن با wi-fi دارد و از امکان نصب لوازم جانبی مانند KEM نیز برخوردار است. با توجه به اینکه اختلاف قیمت تلفن سیسکو 8845 با مدل 8865 بسیار کم است، بسیاری برای خرید مدل 8865 اقدام می‌کنند.

4. تلفن سیسکو CP-7841

تلفن سیسکو مدل 7841 با توجه به ویژگی‌هایی که دارد، به تلفن 7861 شباهت بسیاری دارد. مطابق با آنچه وب سایت سیسکو اعلام کرده، شرکت‌هایی که به سوئیچ انتگرال 10/100/1000 نیاز دارند باید از مدل 7841 استفاده کنند. مدل 7841 از یک صفحه نمایش با پس زمینه سفید برخوردار است که با استفاده از آن بسیاری از اطلاعات به نحو مطلوبی نمایش داده می‌شوند. تلفن سیسکو 7841 با داشتن 4 خط برای پرسنل اداری، مدیران و نمایندگان خدمات مشتری و تمامی افرادی که نیاز به یک ارتباط صوتی داشته باشند، گزینه مطلوبی به حساب می‌آید.

5. تلفن سیسکو 7861

تلفن سیسکو 7861 تلفنی است که به خوبی به تمامی نیازهای عمومی کاربران پاسخ می‌دهد و با توجه به بهره‌مندی از پیشرفته‌ترین فناوری، ارتباطی باکیفیت را برای کاربران به ارمغان می‌آورد. این تلفن گزینه‌ای ایده‌آل برای تمامی کسب و کارهای بزرگ و کوچک است. تلفن سیسکو 7861 با توجه به صفحه نمایش ساده و رنگی که دارد، امکان نمایش تمامی اطلاعات مورد نیاز کاربر را نیز فراهم آورده است. 
طراحی ساده و منو در دسترس این تلفن امکانی را برای کاربران فراهم آورد تا بتوانند به آسانی از آن استفاده کنند. امنیت بالا و سایر ویژگی‌های منحصر به تلفن سیسکو 7861 باعث شده تا این محصول به تلفنی مناسب برای تمامی مدیران تیم‌ها، اپراتورها و دفاتر امنیتی تبدیل شود.

6. تلفن سیسکو 6901

تلفن سیسکو 6901 ساده‌ترین تلفن مدرن سیسکو است که با توجه به قیمت مناسب و مقرون به صرفه‌ای که دارد می‌توان از آن در موارد بسیاری بهره‌مند شد. این تلفن، از کاربری آسان و ساده‌ای برخوردار است که به این ترتیب تمامی کاربران می‌توانند از آن استفاده کنند. تلفن سیسکو 6901 گزینه‌ای مناسب برای لابی‌ها، کافی شاپ‌ها، راهروها، آسانسورها، اتاق‌های مهمان، خوابگاه‌ها و مراکز کنفرانس است.

7. تلفن سیسکو 3905

تلفن سیسکو 3905 بهترین گزینه برای راهروها، لابی‌ها، آزمایشگاه‌هایی با کاربری عمومی، کلاس‌های درس، خوابگاه‌ها، کافی نت‌ها، مراکز همایش، مکان‌های امنیتی و … است. نکته قابل توجه در رابطه با این تلفن آن است که به آسانی می‌توان آن را روی دیوار نصب کرد و در فضاهایی که به کمترین امکانات ویپ نیاز است، از آن بهره‌مند شد. تلفن سیسکو 3905، تلفنی است که از یک صفحه نمایش ساده برخوردار است که با بهره‌مندی از آن می‌توان نسبت به اطلاعاتی مانند تاریخچه تماس، تماس‌های گرفته شده و … اطلاعات به دست آورد. این تلفن برای مشاغلی که نیاز به برگزاری ویدئو کنفرانس ندارند، گزینه خوبی به شمار می‌آید و از قیمت مناسبی نیز برخوردار است.


نظرات کاربران
ارسال نظر
سایر مقالات
معرفی و مقایسه انواع فایروال (Firewall)

معرفی و مقایسه انواع فایروال (Firewall)

در این مقاله به معرفی هشت نوع فایروال خواهیم پرداخت که هریک از آن‌ها ویژگی‌های دارد و می‌توان با توجه به نیاز از آن‌ها استفاده کرد.
11 برنامه رایگان ویدئو کنفرانس در سال 2020

11 برنامه رایگان ویدئو کنفرانس در سال 2020

در این مقاله با 11 برنامه رایگان ویدئو کنفرانس در سال 2020 آشنا خواهید شد که با استفاده از آن‌ها می‌توان به آسانی جلسات متعددی برگزار کرد.
10 ترفند ساده برای داشتن تجربه خوب از برگزاری ویدئو کنفرانس

10 ترفند ساده برای داشتن تجربه خوب از برگزاری ویدئو کنفرانس

در این مقاله با 10 ترفند ساده و عملی به منظور برگزاری ویدئو کنفرانس آشنا خواهید شد تا بتوانید با استفاده از آن تجربه خوبی داشته باشید.
مزیت‌های استفاده از سامانه ویپ چیست؟

مزیت‌های استفاده از سامانه ویپ چیست؟

در این مقاله با تمامی مزیت‌های استفاده از سامانه ویپ برای شرکت‌های کوچک و بزرگ بیشتر آشنا خواهید شد.
معرفی 7 تلفن ویپ سیسکو در سال 2020

معرفی 7 تلفن ویپ سیسکو در سال 2020

تلفن ویپ سیسکو از محصولات پرکاربردی است که در انواع مدل‌های مختلف تولید می‌شود و در این مقاله ما به هفت مدل از بهترین‌های این محصول اشاره کرده‌ایم.